Telemedicin

Vård på distans, eller telemedicin, kan innebära allt från ett telefonsamtal till användandet av satellitteknologi, videokonferensutrustning och obemannade robotar. I vissa fall krävs konsultation mellan olika specialistkompetenser placerade på olika orter och andra gånger behöver ett kirurgiskt ingrepp utföras av någon på distans.

Idag kan vård och övervakning av patient hanteras via mobiltelefonen. Bedömning sker via webmöten och recept skrivs ut för att hämtas på valfritt apotek. Att kunna ställa diagnoser och ge vård utan att ha fysisk kontakt med patienten är en stor fördel vid smittsamma sjukdomar. Telemedicin kräver teknisk utrustning som är enkel att bära med sig och hantera. Den ska lätt kunna rengöras. För telemedicinska lösningar erbjuder vi IP-kapslade medicinskt godkända datorplattor som man enkelt kan bära med sig, monterar på vagn eller i dockningsstation. Vi erbjuder även portabla diagnostiska instrument såsom otoskop, oftalmoskop och dermatoskop. För ett hygieniskt arbetssätt har vi tvättbara tangentbord och möss samt skyddsdrapering.

Vi erbjuder digitala diagnostiska instrument, som är idealiska för användning tillsammans med telemedicinska applikationer, och hjälper till att öka tillgången till hälsoundersökningar på distans. Instrumenten finns i tre modeller: otoskop, oftalmoskop och dermatoskop.

Urval av lämpliga produkter presenteras inom kort på denna sida.

Några av våra leverantörer på detta område är:
Man & Machine och Onyx. Se alla våra leverantörer här.